Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

stany111

31. 8. 2010 20:49
Jak to je doopravdy

Před pěti lety byla fotovoltaika exotická. Věnovali se jí jen vousatí mudrci, takoví podivíni v brýlích a spousta "obyčejných lidí" si myslela, že jsou chudí duchem. Pár lidí si říkalo: "Proč to někdo nepodpoří, vždyť je to budoucnost?" Tudíž se fotovoltaika podpořila, stala se normální tržní činností a ejhle, jaké má osvícené a chytré odpůrce, kteří o ní nic nevědí, ale z jakéhosi vnitřního pnutí se musí o své přesvědčení podělit.

Takže: Existují i takové postupy, kdy je elektrárna na střeše zapojena pro vykrytí spotřeby provozovatele. Například u rodinného domku napájí ledničky, pračky, sporáky anebo třeba stand-by spotřebiče. U kancelářského objektu pohání třeba klimatizace, u potravinářských skladů zase chladnice a mrazáky. U výrobních objektů tato elektřina pohání např. obráběcí centra či vypalovací lasery. Pracuje v systému Zeleného bonusu. Hlavní bonus je však ten, že je spotřebována v místě výroby, není zatěžována přenosová soustava a tím omezeny transportní ztráty. A to víte?

0 0
možnosti
LW

Delfínek

31. 8. 2010 21:03
Re: Jak to je doopravdy

"stala se normální tržní činností"

Kez by se stala normalni trzni cinnosti, misto deformace onoho trhu.

Mate pravdu, ze v nekterych pripadech lokalni instalace snizuji energeticke toky po distribucni soustave, ale i presto maji stejne negativni ucinky v oblasti vyrovnane bilance elektrizacni soustavy jako maji instalace na "louce" ...

0 0
možnosti
[

[AI]

31. 8. 2010 20:28
Zlatonosný důl

Zprávy: - V Českých zemích řádí velká organizovaná skupina zlodějů. Po celé zemi kradou velké množství peněz. Obyvatelé jsou proti nájezdům zlodějů bezmocní a často ani nic nezpozorují. Ke krádeži jim stačí jen několik málo minut. Zloději se pohybují v luxusních automobilech a v drahých oblecích šitých na míru. Policie je zlodějům na stopě, veřejnost ale prosí o pomoc při pátrání.

PS: "Nevzdělaný zloděj" ukradne denně několik peněženek. "Vzdělaný zloděj" ukradne denně .......................................... .:-(

0 0
možnosti

jarinka

31. 8. 2010 19:43
A tak to máte se vším.

Někdo moc dobrý něco vymyslí a chvilku to skutečně slouží, než se vyrojí všelijací ziskuchtiví chytráci a z dobrého sluhy se stane zlý pán. Nechci takového zlého pána. Zatím peru v pračce a chladím v ledničce a diskutuji na počítači, ale brzy s tím skončím. Nebudu přeci jíst suchý chleba, zatímco tyto stroje zvesela pojedou, to tedy ne. Než podraží i ten suchý chleba, snad umřu. ;-D

0 0
možnosti
N

nesher

31. 8. 2010 20:00
Re: A tak to máte se vším.

Omyl, FVE nic dobrého nejsou, je to neekonomický, neefektivní zdroj, který může fungovat jen s masivní podporou. Je to ukázka nesmyslnosti levicových zelených přístupů.

0 0
možnosti
D

dampfer

31. 8. 2010 19:34
Předpokládám

že ministerstva a vláda bohatě honoruje desítky právníků, kteří by měli najít cestu z té sluneční pasti. Když ji včas nenaleznou-- měl by zaúřadovat parlament se senátem, za ty miliardy nákladů, co nás stojí, přece maličkost. Místo jalového tlachání a vzájemného napadání, byste měli prokázat svou užitečnost !! Jinak jste na h......

0 0
možnosti
JN

Noigi

31. 8. 2010 19:41
Re: Předpokládám

O co byste udělal vy ? Vypnul všechny fotovoltaické elektrárny. ?

0 0
možnosti
JN

Noigi

31. 8. 2010 19:22
zdražení

Otázka je o kolik ČEZ skutečně musí kvuli obnovitelným zdrojům zdražit. Dle diskuze Martina bursíka na impulsu je jeho zdražení několikanásobné než by mohlo být. Že navýšení je asi nutné ale cca o 22 haléřů což je 5% nikoli o 20%.

Když to tak tady čtu, jak tu všichni drštíte síru na fotovoltaiku, tak začínám mít strach, že mi někdo z vás "protiekologických" aktivistů rozmlátí kamenem panely na střeše..

0 0
možnosti
N

nesher

31. 8. 2010 19:27
Re: zdražení

No, pokud argumentujete údaji od Bursíka, tak toho nechte, to je jako čerpat údaje o holocaustu od členů SS. ERÚ (nezávislý státní úřad) tvrdí něco jiného.

0 0
možnosti
SS

Svent

31. 8. 2010 19:12
Je tu ještě někdo, kdo slepě věří v moudrost státních úřední

a najde se tu nekdo, kdo nekdy veril v moudrost statniho urednika? Statni urednik je zkrachovanec v soukrome sfere, vizitka neschopnosti a arogance na vsech stupnich statni spravy od vratneho az po vrcholneho funkcionare

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

31. 8. 2010 23:29
Re: Je tu ještě někdo, kdo slepě věří v moudrost státních úřední

Ale blbost. Statni urednik pouze zuraduje to, co mu politici zadaji.

Obcas se je, pravda, nektery z nich pokousi taktne upozornit na nasledky jejich zadani, ale to muze mit nemile dopady na urednikovu karieru.

0 0
možnosti
P

Pavel227

31. 8. 2010 19:09
SOUHLAS

Je to bohužel tak. Velkým dílem své činnosti pracuji pro jadernou energetiku a teď jako blbec budu platit něco, co nechci, co je nejenom ekonomický, ekologický, taktický a technický nesmysl, ale neuvěřitelný a sprostý podvod na lidi. Když je něčeho málo, je jasné, že zaplatíme. Teď ale zaplatíme za něco, čeho málo není, ale co nechceme a navíc musíme nesolárními a nevětrnými zdroji zálohovat!! A velká část peněz z neuvěřitelného výkupu připlave podnikatelům a jejich podpůrcům (asi i ze zahraničí), kteří do solární lumpárny šli vydatně podporovaní "moudrým" státem. Přátelé, užijeme si to, pokud se nestane zázrak, to si teda pišme. Zdravím všechny.

0 0
možnosti
Z

zrzecek

31. 8. 2010 19:03
Poručíme slunci....

aby svítilo i v noci abychom tu vyrobenou elektřinu z těch fotoel. článků více využili. 

 P.s. toto je úkaz práce našich poslanců.Rv;-ORv

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

31. 8. 2010 23:31
Re: Poručíme slunci....

Ne-, staci poridit si reflektory a na ty panely v noci svitit. Dela se to v "zelenem" Spanelsku a sicilska mafie taky rada sviti.

0 0
možnosti
JN

Noigi

31. 8. 2010 18:59
sebeobrana

Vzhledem k tomu že jsem tušil průser vznikající výstavbou velkých FVE, tak jsem si jako sebeobranu nainstaloval na svou střechu svou.:-)

0 0
možnosti
M

mamlas

31. 8. 2010 18:35
Vyzirkove

Bylo by zajimave nekde najit aktualni prehled realizovanych projektu v teto oblasti vcetne jejich majitelu. Vsadim se ze mezi nimi nebude ani procento (z hlediska vykonu) soukromych subjektu ale jen vetsi firmy - vyzirkove.

Tito vyzirkove zvolili zpravidla tu nejlevnejsi koncepci v pomeru cena/vykon, z cehoz je zrejme oc jim jde. Ted nekdo mozna rekne - ale oni se prece jen chovali ekonomicky a trzne. Z jineho uhlu pohledu jsou to ovsem parazite..

Myslim ze legislativa ani nejake dodatecne dane to nevyresi. Jedina sance je DEMOLICE a DESTRUKCE hotovych elektraren - kdyz nebodou produkovat zadnou energie, nebudeme za ne temto vyzirkum nic platit.. :)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

31. 8. 2010 19:00
Re: Vyzirkove

z jakeho duvodu se domnivate, ze soukrome firmy budou sledovat JAKYKOLIV jiny cil nez prostou maximalizaci zisku ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.