Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

raz

1. 9. 2011 11:48
Jen kostatování

koupili jsme domek kousek od lesa,který se rozkládá na kopci o rozloze cca 8km2 s nadějí klidných procházek, pozorování zvěře a houbaření.V lesíku pobývalo stádo 10 ks srnčího, hnízdily tam káňata, pobíhali zajíci a večer se dali vidět kanci. Používám minulý čas-je to na místě. Už tam nejsou.Parta "krosáků"si z lesa udělala zábavný park pro své hobby-samozřejmě s vykuchanými výfuky.Kdyby jen projeli po lesní cestě,budiž, nebyla by to katastrofa.Ale kličkování mezi stromy a jízda po houbaři vyšlapaných cestičkách je pro ně asi největší adrealin.A tak se mně, bývalému motokrosákovi stalo, že mám agresivní alergii na zvuk terenní motorky. Vtip naší legislativy spočívá v tom, že ačkoliv jsou všechny parcely na kterých leží les i přístupové cesty soukromé,tak žádný z majitelů nemůže použít zábranné prostředky k zastavení této svévole stejně tak jak nemůže zabránit aby místní Myslivecké sdružení jehož je vůdce motokrosové směčky členem nepřišlo na podzim vybít,co tam ještě ze zvěře zbylo.

3 0
možnosti
S

Smrť

1. 9. 2011 11:47
KARMA na entou!

Díky za tenhle článek, mluví mi z dušeR^. Je to opravdu "požitek", vyjít si do lesa za trochou klidu a pohody a místo toho poslouchat vřískání motorů, uskakovat před stroji, co nemají v přírodě co dělat a po deštích nemoct používat stezky, protože z nich nějací motoroví smradi nadělali tankodrom.

2 0
možnosti
LR

radik

1. 9. 2011 11:24
To je o lidech a vy nejste jiný.

Byl jsem na čtyřkolce v maďarsku... stromky neničíme a vejfuk je origo, takže až zas tak moc neřve. Ale zajímavý je jak tam jsou jiný lidi... mávali na nás, chtěli se fotit a nikomu nevadilo, že jezdíme po lese. Na podzim pojedu zase :-).

 

Narážka na vozíčkáře a tím jisté "postižení" u motorkářů a čtyřkolkářů už je rovnou na přes držku.... když po někom chcete aby Vás respektoval, musíte udělat to samé a respektovat druhého... Chcete po nich slušnost a ohleduplnost a zároveň je rovnou urazíte podobnýma kecama... tzn. děláte opak toho co požadujete? Tak to bych si udělal kolečko speciálně okolo Vás.  :-P Rv Nejste o nic lepší.

0 0
možnosti
OM

oldu

1. 9. 2011 11:35
Re: To je o lidech a vy nejste jiný.

Co to je za nesmysl. V lese ma byt klid.Rv

1 0
možnosti
PR

Rusy

1. 9. 2011 11:17
Naprostý souhlas

Minulý týden jsem utrpěl podobný zážitek, kdy jsem jel s rodinou na odpočinek do nejkrajnějšího pohraničí s Rakouskem, s malými dětmi. Jaké bylo mé překvapení, když uprostřed přírody v ptačí oblasti na úžasném rybníku řádil na hlučných vodních skútrech mladý rakouský pár s děckem, auto zaparkované u rybníka 100 m za značkou zákazu vjezdu. Ptal jsem se majitele rybníka, co on na to, a z jeho odpovědi vyplynulo, že se jedná o zazobaný pár, který díky společenským akcím přináší majiteli nemalé peníze. Takže jsou to jeho přátelé a dovolí jim to.

2 0
možnosti
JR

raz

1. 9. 2011 12:03
Re: Naprostý souhlas

S tím se musíme smířit, že majitel pozemku (lesa, rybníku) něco povolí, i když se nám, jako návštěvníkům nelíbí, Ale naše legislativa dovoluje majiteli soukromých pozemků něco "povolit" , ale nedovoluje "zakázat" nebo "zabránit". Takže provozování vodních skůtrů lze korigovat, ale motokrosové řádění po lesích a polních cestách ne. Sice je jízda motorových vozidel po lesních cestách se zákona zakázána, ale majitel "veřejně přístupné lesní cesty" nemůže dát na přístupové místo mechanickou zábranu, popřípadě vyrobit "pastičky" aby se dali porušovatelé zákazu odchytit. S krosovou motorkou, samozeřejmě bez SPZ, je velice snadný únik. S propíchnutpou pneumatikou by to bylo horší...ale to nejde, protože poškození motorky je podle zákona větší přečin než systematické ničení lesa. Můžeme za to poděkovat ČSSD, jmenovitě jejich ministrovi Palasovi, který prosadil skoro nulová práva majitelům lesů chránit svůj majetek..

1 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

1. 9. 2011 10:39
Dobrý a souhlasím

Tak, jako pes nepatří do paneláku, tak do přírody nepatřej motocykly ani jiná motorová vozidla. Výjimkou by měla být pracovní vozidla, která pomáhají při lesních nebo polních pracech. Na nezpevněné cesty by měl automaticky platit zákaz vjezdu

3 0
možnosti
X

xs123

1. 9. 2011 12:04
Re: Dobrý a souhlasím

Jasně. Čtyřkolka je účelové vozítko do terénu pro chovatele dobytka místo terénního auta. A pro invalidy a staré lidi s omezeným pohybem. Ale jinak na silnici ani na polní cestu nepatří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3820x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.