Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obnovitel

28. 10. 2010 8:58
Výborně napsáno,rozhodně karma :-D

R^

0 0
možnosti

Brundi

6. 9. 2010 11:44
Diky, pane Kolari!

Vase blogy jsou jedny z mala smysluplnych, na ktere clovek narazi. Dovoluji si sirit dal odkazy na vase clanky.

0 0
možnosti

Míra.S

2. 9. 2010 14:35
Nelogická podpora

Jan se mi z hlediska logiky zdá naprosto podivná podpora "zelená úsporám" která bere peníze z prodeje nepotřebných emisních povolenek.

Vždyť pokud to někdo myslí "zeleně" pak by výnosy z emisních povolenek měly jít na dotaci "zelené energie" a pak by všem spotřebitelům bylo buřt jestli dotane dotaci za zelenou výrobu - pokud by si na tuto dotaci vydělal systém pomocí prodeje nepotřebných emisních povolenek. Jenže to by ekohujeři museli projevit kapku soudného rozumu.

0 0
možnosti

Tramp_007

5. 9. 2010 12:19
Re: Nelogická podpora

Vaši politici a úředníci jsou ekohujeři?

0 0
možnosti

technik4

1. 9. 2010 11:10
Ne elektřině, nýbrž elektřině solární

připomínám, že náš stát měl generovat do nějakého termínu nějaké procento elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Těmi jsou ale také vodní elektrárny, kogenerační jednotky na biomasu . Naši skvělí státní úředníci zvolili to nejhorší a pro ně  nejpohodlnější řešení. Místo toho, aby řešili  10 000 žádostí majitelů rodinných domků o dva či 4 kilowatty na střeše, popustili sluneční farmy. S vodou je to stejné, vltavskou kaskádu  mezi Lipnem a Budějovicemi už asi nepostaví. A maličká vodní díla nám prakticky skvěle zablokovali naši šílení zelení. Elektřina z fotovoltaiky je skutečně ta nejhorší, protože nárazová -sluníčko vykoukne z mraku na dvě hodiny denně... a jsou tady megawatty, které musí přenosová soustava zpracovat. Dodávku všech ostatních zdrojů lze nějak - snáze regulovat. Ale vždyť tohle všechno jsou věci známé poměrně velkému okruhu jak expertů tak úředníků. Naši sousedé v rakousku a německu mají soláry na domech. A v Jordánsku ani v Egyptě jsem fotovoltaiku žádnou neviděl.

0 0
možnosti

pavel.61.

1. 9. 2010 11:16
Re: Ne elektřině, nýbrž elektřině solární

nechapu proč nepatří jaderné elektrárny mezi obnovitelné zdroje, když množivé reaktory 4.generace vyrábí víc paliva než se do nich dodá a spotřebovavají radioaktivní"odpad" ze současných JE.

0 0
možnosti

vítek z prčice

1. 9. 2010 11:08
jak nestrkat

Moje prababička měla doma, na venkově jediný el spotřebič - žárovku 25 W nad stolem. Udělejte to také tak a mohou vám být zločinecké rejdy s cenou elektřiny lhostejné ! Bez mikrovlnné trouby se jistě obejdete, bez el konvice také. Babička hřála vodu na plotně. Prát nemusíte, kupujte levný textil u Vietnamců a vždy za měsíc ho vyhoďte. Televizi taky nepotřebujete, jdou tam samé ubohé soutěže a krváky a kazí to děti. Notebok, pokud se bez něj neobejdete, dobíjejte v zaměstnání - kapitalista to unese, zisk slušného podnikatele nemá překračovat 40 %. Jinak je to loupežník.

No a když klasickou žárovku 25 W nahradíte úspornou, dostanete se na 7 W. A to už stojí za to!  Pak můžeme zavřít Temelín, podle "moudrosti" zelených a Rakušáci nás budou zase milovat. :-)

0 0
možnosti

j.ninja

1. 9. 2010 11:24
Re: jak nestrkat

Mylí Vítku. Musel bys zrušit dráty k domku úplně. Takzvané paušály jsou nyní dost obrovské. Já například na chatě spotřebuji 4kwh za rok a platím kolem 700Kč..

0 0
možnosti

Kokáč

1. 9. 2010 10:12
Nákup elektřiny!

Zdražení o 22% je darebáctví, nicméně ještě větší dárebáctví je, když elektřinu u nás doma vyrobenou vyvážíme do Rakouska a Německa, a to za poloviční cenu oproti tomu co se prodává  zde v ČR!!! V sousedním Rakousku si pochvalují, že se u nich nemusí dovážená elektřina zdražovat, protože se elektřina v EU stále slevňuje!

Pokud bude elektřina v ČR dražší než-li je u sousedů, půjdou české firmy pěkně do konkurzu. Jsem zvědav z čeho potom pan Kalousek zaplatí všechny ty dluhy, co on sám způsobil?!

Jaké je řešení? My co bydlíme poblíž Rakouska a Německa si můžeme natáhnout kabely do těchto států, a nakoupíme si lacinější českou elektřinu právě odtud. Vy co tuto možnost nemáte, tak se musíte rovnout přestěhovat blíže k hranici, nebo si nakupte svíčky na svícení!;-D

0 0
možnosti

tomtop

1. 9. 2010 10:12
zodpovědnost

najednou nikdo za nic nemůže a nikdo s tím nemůže nic udělat. A to nám bylo slíbeno snížení cen kvůli krizi...

Není náhodou ČEZ ovládán státem .. čili našimi zástupci? Neměl náhodou vloni extra vysoké výnosy ? Nebylo by možné z nich kompenzovat navýšení ? Asi ne .. to by jim klesly výnosy a to má vždy přednost před zájmem občana.

0 0
možnosti

zberanek

1. 9. 2010 10:06
J třeba je vyhodit

Tady toho moc nepomůže, naši zákonodárci se naučili okrádat svoje voliče zákonnými prostředky. Je třeba je vyhodit od vesla a zavést takové zákony, aby to nebylo do budoucna možné. Ještě mnoho politiků, kteří to schvalovali sedí v PS a dokonce jsou ve vládě.

0 0
možnosti

pavel.61.

1. 9. 2010 10:11
Re: J třeba je vyhodit

hezká. A Ty půjdeš dělat poslance? Ja na to nemám a nebavilo by mě to. Volil jsem stranu co byla proti tomuto nesmyslu a má nyní šanci něco napravit. Spíše, než volit lidi podle jediného kritéria, bych viděl účinnější rozšiřovat povědomí o zelené demagogii o klimaalarmismu o ztrátě svobody ap - jenže to je zase ten "VK" ....

0 0
možnosti

jack095

1. 9. 2010 9:57
Nutno dotat, že prezident Klaus to věděl.

A když se zákon schvaloval, tak jej v ráci svých pravomocí vetoval. Bohužel byl ale přehlasován.

0 0
možnosti

VLAKR

1. 9. 2010 11:30
Re: Nutno dotat, že prezident Klaus to věděl.

Ale kdepak, Václav Klaus zákon nevetoval. Pouze jej ve lhůtě stanovené zákonem nepodepsal a zákon tak nabyl platnosti. Žádné přehlasování Klause se tedy nekonalo.  

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

1. 9. 2010 8:25
Zdražení o 22% je darebáctví

, které není fotovoltaikou odůvodnitelné. Fotovoltaika vyrobí méně energie, než se uvádí - ČEZ si chce vytvořit polštář na dostavbu Temelína a plat generálního ředitele !

0 0
možnosti

Delfínek

1. 9. 2010 8:59
Re: Zdražení o 22% je darebáctví

Vysi poplatku za OZE stanovuje ERU, na zaklade skutecneho a predikovaneho vykonu jednotlivych OZE. CEZ (a ostatni distribucky) jen musi stanoveny poplatek od odberatelu vybrat a vyplatit provozovatelum OZE. Tedy zadny "polstar na JETE".

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.